pondělí 12. prosince 2011

Vídeň

ve vídni bylo skvěle!



10. 12
ráno sem vstala v 5, docela bez větších obtíží, dala si kornflejky, udělala ze sebe člověka a pak jsme jeli taxíkem na vlak. bylo mi blbě. na nádraží sem si dala croasant (nevimjaksetopíše) a pomerančovej džus. okolo půl sedmý jsme vlezli do vlaku a v 6:39 jsme jeli. bylo fakt krásný pozorovat východ slunce, všechny ty stromy, lesy, rybníky a tak. krásný bylo i oranžovožlutomodrý nebe. nehezký bylo když jsme projížděli nějakym už nevim jakym městem, kde byl všude smog. četla sem si, poslouchala sem muziku a přemejšlela. ani sem se nějak moc nenudila. asi v půl dvanáctý jsme přijeli do vídně. 
zmatený v metru, příjezd k hotelu, procházka po okolí, oběd ve vapianu (nejvíc dobrá těstovinová italská restaurace) bezvadnej ledovej čaj arizona, jahodovej dezert. ubytování v hotelu, odjezd metrem do centra - procházení. je to tam v tý vídni fakt krásný.. takový, docela podobný praze. koupila sem si novou tmavě modrou košili (!) a měli sme sachr v demelu. někam jsme šli, sestra našla 20 euro na zemi a dali jsme si moc dobrej punč. pak jsme spěchali (co spěchali - běželi) na věž do restaurace (donauturm), stihli jsme to. nahoře to bylo fajn (170 m) pomalinku se to otáčelo a výhled byl nepřekonatelnej. jídlo bylo dobrý, jedla sem i lepší, ale bylo to fajn. do hotelu jsme se dostali nějak kolem půlnoci. v metru sem usínala a bylo mi nějak blbě. osprchovala sem se, zapadla do postele, a usnula.

11. 12
ráno sem značně bojovala se vstáváním. snídaně v hotelu byla do desíti, vstali jsme v půl desátý. dvě housky s jahodovym džemem a pomerančovej džus. pak asi ještě dvě hodiny na pokoji - dospávala jsem, taťka nějak plánoval trasu. pak jsme se byli kouknout na vánoční trhy. vlastně mi to vůbec nepřišlo tak super skvělý jak všichni říkaj, a myslim že ty naše pražský sou teda.. pěknější, ale i tak to bylo fajn. dala sem si punč a perník, ale ten byl tvrdej takže nic moc. obešli jsme trhy a šli směrem k parlamentu, pak nám byla všem kosa, tak jsme zapadli do nějakýho velkýho muzea. nejdřív to byla fakt nuda. zkameněliny, dinosauři a tak. potom to bylo lepší, procházeli jsme nějakou tmou a dělali ještě pár divnejch věcí. potom jsme už zase tak trochu nestíhali, jeli jsme si do hotelu pro tašky a pak na nádraží. 'svačinu' jsme si dali v mekáči, z čehož tatka nebyl nadšenej, ale mě to bylo jedno. ve vlaku to bylo skvělý. kupé jsme měli nakonec celý pro sebe, nikdo si k nám celou cestu nepřised. zezačátku jsem si povídala se sestrou a hodně se smála. pak sem si četla a poslouchala.. a potom už jsme byli v praze.
nevěřila bych kolik se toho dá za víkend stihnout.

trhy

řetízkáč co s váma vyjede hodně, hodně vysoko - prátr

zas trhy

ulička u hotelu
myslim že je to radnice, ale nějak nevim

tahle je divná, ale našli jsme tam tech 20 euro

příjezd do vídně, rozespalej výstup z metra


ty sochy tam, sou strašně složitý a pěkný



prátr! skoro nic tam nebylo otevřený, ale bylo to tam pěkný, atmosférický

v tom muzeu, v takový tmavý místnosti, mělo to atmošku
ve vapianu, u okna

tohle netušim co je, a taky je divná a rozmazaná a.. fuj

to se mi líbí, to kolo


K těm fotkám.. no, nejsem na ně nijak moc hrdá, ale.. co se dá dělat.

(dneska sem zjistila, že ne v každejch rukou vypadá zrcadlovka hezky. K Majdě, která jí včera nebo kdy, dostala se vůbec nehodí. fotí jenom takový.. obyč věci a divný ničim nezajímavý portréty. a taky sem zjistila že mám svýho malýho šitskýho kopmakta Olympana ráda.. nevim proč, ale mám.)

9 komentářů:

  1. tak jistežě, atentat! se těším na plánovaní toho atentatu na jehovistku:D:D:D

    ano, LOPATOUPO HLAVĚ:D:D:D:D

    tak ja nikoho z okoli neznam, kdo by zrcadlovku měl. ale mě by myslím slušela:D:D

    a fotky máš hezky!:D:)

    OdpovědětVymazat
  2. wow, vídeň, tak to je úžasný. a ten víkend vypadá nákladně :D
    mně a neodolat? eh! :D
    láska nebeská, kde?
    .. posraný profily !!! NEBUDU TI PSÁT KOMENTÁŘE ASI :D

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji:)i k tobě by se hodila!:)
    tak na čem jiném:D:D:D

    OdpovědětVymazat
  4. tak a kdy to provedem?:D:D:D:D:D:D rada bych co nejdřív:D:D:D nechci už vidět ten její ksicht:DDDD

    OdpovědětVymazat
  5. Pokusím se jí napsat, děkuju moc<33. Nemoc.. no ono se tomu tak nedá říct, ale prostě.. je to největší věc, za kterou se stydím jak nejvíc to jde, kdyžtak na fb :)).
    Páni, ty ses měla! Já chci taky! Chci odtud vypadnout. Závidím ti! Krásný fotky :))
    btw. kdyby něco, dopis můžeš odesílat normálně i po 16 :))

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherný. Miluju sochy, ty antické sloupy, tvou fotku se sousoším, tu pod ní a taky tu poslední! Muselo to být fajn :) Nojo, realita je taková, jakou si ji představíš. To je stejně překrásný :)A je dobře že tam maj pomeranče, jestli se v letu dostanu někdy nad zemský povrch budu potřebovat POMERANČE!

    OdpovědětVymazat